برگزاري جشن 80 سالگي ثبت 4 اثر تاريخي استان مرکزي

معاون حفظ، احيا و ثبت آثار استان مرکزي در گفتگو با ميراث‌آريا (chtn)، با اعلام اين خبر افزود: با توجه به اينکه در سال 1310 چهار اثر ارزشمند تاريخي استان مرکزي ثبت ملي شدند، 80 سالگي ثبت اين آثار با برگزاري مراسمي گرامي داشته مي‌شود.

«محسن‌علمدار» از مسجد جامع ساوه، مناره مسجد جامع ساوه، مسجد سرخ ساوه و معبد خوره محلات به عنوان چهار اثر تاريخي استان نام‌برد که در تاريخ 10 دي‌ماه سال 1310 وارد فهرست ميراث ‌ملي کشور شدند.

او ادامه داد: اين مراسم پس از پايان عمليات مرمت ايوان شاگرد مسجد جامع ساوه و همزمان با رونمايي از اين ايوان روز دهم دي‌ماه سال جاري برگزار مي‌شود.

علمدار در مورد مسجد جامع ساوه به عنوان يکي از ارزشمندترين آثار و بناهاي تاريخي استان گفت: اين بنا در برگيرنده مجموعه‌اي از هنر معماري، نقاشي، خطاطي، کاشيکاري و گچبري است که از قرون اوليه اسلامي تاکنون تقريباً سالم و دست‌نخورده باقي ‌مانده است.

او اظهار داشت: اگرچه تاريخ ساخت مسجد را به دوره سلجوقيان نسبت مي‌دهند، اما آثار و بقاياي موجود بيانگر اين است که مکان مسجد فعلي در دوران باستان آتشکده بوده و در دوره اسلامي تبديل به مسجد شده است.

او افزود: مناره مسجد نيز از شاهکارهاي هنر معماري و کاربرد آجر در کشور است که باستان‌شناسان قدمت آن را بيش از بناي مسجد مي‌دانند و معتقدند که مناره مستقل از مسجد جامع ساخته شده است.

اين مقام مسؤول در ميراث‌فرهنگي استان مرکزي در ادامه گفت: مسجد سرخ ساوه نيز از ديگر آثار دوره سلجوقي استان است و در داخل مسجد محراب بسيار با ارزشي با چند کتيبه گچبري به خط ثلث و کوفي تزئين شده است.

علمدار مجموعه بقايا و آثار برجاي مانده در منطقه تاريخي خورهه را نيز از مهمترين آثار تاريخي کشور دانست و گفت: ابهامات زيادي در خصوص قدمت، معماري، کاربرد و نوع استفاده از اين بنا وجود دارد.

او با بيان اينکه از اين مجموعه به نام آتشکده، معبد، کاخ و مرکز برگزاري جشن‌ها، مراسم ملي و مذهبي ياد شده است، خاطرنشان کرد: در کاوش‌هاي انجام شده در اين منطقه، آثار متعددي از دوره سلوکيان، اشکانيان، ساسانيان و دوران اسلامي به دست آمده است./115



انتهای پیام/

کد خبر 139001201